2016. február 2., kedd

Új, vezeték nélküli töltéssel érkezik szeptemberben az iPhone 7?

Tény, hogy a vezeték nélküli töltés technológiája nem egy új dolog, hiszen már számtalan versenytárs megcsinálta évekkel ezelőtt. Így sokakban jogosan felmerült már a kérdés, hogy az Apple miért nem lépett ezzel kapcsolatosan?

Ráadásul, már maga az Apple is használja a vezeték nélküli töltési megoldásokat, gondoljunk csak az Apple Watch mágneses töltőjére. Akkor vajon eddig miért nem vezette be az Apple a vezeték nélküli töltést az iPhone készülékek esetén is?

Az Apple véleménye szerint az, hogy egy töltőállomásra kell letenni a készüléket, vagy egy kábelt kell csatlakoztatni, nem igazán nagy különbség kényelmi szempontokból, hiszen mindkét esetben egy adott helyre kell vinni és ott kell hagyni a készüléket egy bizonyos pozícióban.
Az Apple szerint az igazi megoldás az lenne, ha a távolból lehetne tölteni az iPhone készülékeket, körülbelül 0,5–1 méteres hatótávon belül, így az gond nélkül használható lenne, miközben töltődik a készülék.
Gondoljunk csak bele, milyen kényelmes lenne, hogy amikor leülünk az iMac vagy más Mac számítógépünk elé dolgozni akár a munkahelyen, akár otthon az automatikusan elkezdené tölteni a körülötte lévő készülékeket és nem kéne többé különböző vezetékekkel és dokkolókkal foglalkoznunk.
Az tény, hogy a Mac számítógépekkel való töltés lehetősége csak évek múlva fog megvalósulni, hiszen ahhoz frissíteni kell majd az összes asztali (esetleg hordozható) Mac modellt is, azonban könnyedén elképzelhető, hogy a szeptemberi iPhone rajtig az Apple előáll egy olyan köztes megoldással, amely lehetővé teszi, hogy esténként elég lesz majd csak az éjjeli szekrényre helyezni a készülékünket a töltéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése