2016. február 15., hétfő

iSzervizPont – elő-tavaszi Mac nagy generál, portalanítás és hőpaszta csere

Hamarosan itt a tavasz, amikor mindenki őrült takarításba szokott kezdeni a háza táján. Ezt az eszement hajtást szeretnénk mi most megelőzni, hogy mire a tavasz beköszönt, Mac számítógépeitek már teljesen pormentesen, hőpaszta cserével várhassák a fák virágba borulását.

A por ellen sajnos túl sok mindent nem tehetünk, hiszen az akarva-akaratlanul bejut a gép belsejébe a ventilátor által keltett légmozgásnak köszönhetően – ahol hőszigetelőként gátolja az alaplap megfelelő lehűlését. Na de akkor mit tehetünk?
Igaz, hogy a por a hűtőnyílásokon keresztül jut a gépbe, de semmiképp se ajánlatos ezeknek a nyílásoknak a letakarása, mert így a gép nem tud elég levegőt beszívni, ami tovább növeli a hőmérsékletét, ezért például ágyon nem érdemes használni huzamosabb ideig a számítógépet, mert ott pont annyira be tud a takaróba/matracba süllyedni, hogy a szellőzőnyílások teljes takarásba kerülnek.
Amennyiben ezt a feladatot nem tudja ellátni, az alaplap és a rajta található alkatrészek és forraszpontok felé fog a hő terjedni, ami hosszútávon komoly gondokat tud okozni a gépben. A paszta idővel veszít a hővezető képességéből, állaga is megváltozik, megkeményedik, porózus állagú lesz, ezáltal már nem képes a hőt átadni, így a gép akár túl is hevülhet, ami hosszútávon súlyos károkat is okozhat.
A hőpaszta használattól függően 1-1,5 év alatt keményedik meg, így ilyen időközönként mindenképpen érdemes elvinni szervizbe a gépet egy teljes portalanításra és újrapasztáztatásra. Mi az iSzervizPontnál a piacon kapható egyiklegjobb hőpasztát használjuk, az Arctic MX-2-t, így biztos lehetsz abban, hogy gépedbe minőségi paszta kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése