2016. február 16., kedd

Mennyire hasznos az alacsony töltöttségű mód az iPhone-ban?

Gábor küldött nekünk egy remek tesztet az iPhone-ban lévő alacsony töltöttségű móddal kapcsolatban, amit mindenképp érdemes elemezni, elolvasni.

Ez arra jó, hogy ideiglenesen csökkenti a teljesítményfelvételt, amíg nem kerül a telefon töltő közelébe. Ha be van kapcsolva, a levelek letöltése, a háttérben történő alkalmazásfrissítés, az automatikus letöltések és néhány vizuális effekt csökkentve van, vagy teljesen ki van kapcsolva. Nézzük, mire jutott Gábor.

Ahogy látszik, azonos körülmények között teljesen felesleges kikapcsolni a Wi-Fi-t a GPS-t a mobilinternetet, alig maximum 3%-ot nyerünk vele, és csak feleslegesen kapcsolgatjuk ezeket. Alacsony töltöttségű módnál pedig picivel többen nyerünk, de ez már trükkös, mikor érdemes bekapcsolni.
Ahogy Gábor is észrevette, az Alacsony töltöttségű mód kizárólag akkor lehet hasznos számunkra, ha nem nyúlunk a telefonhoz. Tehát, ahogy az Apple is beállította, 20%-on érdemes bekapcsolni, amikor már tényleg csak arra van szükségünk, hogy elérhetőek maradjunk, ekkor azonban csodákra képes. Használat közben, ahogy fent is látható, elenyésző a különbség, tehát ha egész nap bekapcsolva hagyod az alacsony töltöttségű módot, alig érzed majd a különbséget, ellenben rengeteg funkciót kikapcsolsz és akkor meg minek van okostelefonod?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése