2016. február 5., péntek

Nyomásérzékeny ujjlenyomat-olvasóval kísérletezik az Apple

Az Apple ismét egy érdekes szabadalmat védett le az Egyesült Államokban, ami röviden egy nyomásérzékeny ujjlenyomat-olvasót mutat be.

A nyomásérzékeny technikákat, pontosabban a 3D Touch és a Force Touch funkciókat már eddig is használhattuk az Apple termékeiben: a 3D Touch az iPhone 6s-ben debütált, a Force Touch-ot pedig a trackpadeknél, illetve az Apple Watch-nál használhatjuk. Így végeredményben egyáltalán nem lepődtünk meg most, valóban ez lehet az Apple következő lépése.
A fenti technológiákat az Apple beépítheti a Touch ID ujjlenyomat-olvasóba is, ami így nyomásérzékeny lehet, tehát akár több funkciót is kaphat a gomb. Én ezt annyira közelinek mondanám, hogy akár az iPhone 7s-ben is találkozhatunk majd ezzel, mivel a technológiák adottak, csak a mérnököknek kell úgymond összerakniuk őket.
A nyomásérzékeny Home gomb segítségével eleve több lehetőség kínálkozna a zárolás feloldásakor: egy könnyed érintés csak magát a zárolást oldaná fel, míg egy erősebb lenyomás a feloldás után rögtön elindítana egy adott appot. További lehetőség, hogy egyfajta kontrollerként is működhet, nem csak a felhasználói felületen való navigációra, de akár az értesítések kezelésekor egy-egy gyors válasz elküldéséhez adott listából kiválasztva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése