2016. február 24., szerda

Steve Jobs ma lenne 61 éves

Steve Jobs 1955. február 24-én született San Franciscóban. Az Apple társalapítója, aki több iparágban is jelentős nyomot hagyott maga után, ma lenne 61 éves, amiről Tim Cook megemlékezett idén is.
Steve a napvilágot Abdulfattah Jandali és Joanne Scheible gyermekeként látta meg. A fiatalok a Wisconsin-i Egyetemen találkoztak, és akkori helyzetükben a kis jövevény örökbe adása mellett döntöttek. Így lett Steve végül Paul és Clara Jobs gyermeke.
Steve híres volt arról, hogy a valóságot a saját szemszögéből nézte, így sokszor azt a saját kedve szerint formálta (jusson eszünkbe például, egyfajta “valóságtorzító mezővel”, így sok nemből tudott igent csinálni. Volt ugyan, hogy saját cégét is elvették tőle egy időre, de ekkor megalapította amit szintén képes volt sikerre vinni. Majd amikor visszatért a már haldokló Apple-höz, azt újból nyereségessé tette. Vezetői stílusa és maximalista hozzáállása miatt eléggé kiemelkedett az átlag közül, és emiatt sok kritikát is kapott.
Az ipod és az itunes megváltoztatta a zenehallgatásai szokásainkat, az iPhone pedig azt, ahogyan az okostelefonokra tekintünk, az iPaddel pedig a táblagépek esetén is megszabta az Apple az irányt.
Tim Cook is megemlékezett ma Steve születésnapjáról – “Találjuk fel a jövőt.”:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése