2016. február 7., vasárnap

Gépház: olvasáshoz szükséges idő jelzése, eldobható e-mail címek tiltása

Gépház címmel szoktuk jelezni nektek, ha valami új dolgot vezetünk be itt a blogon, ami titeket is érint. Ezek közül két fontosabbat emelnénk most ki.

Ilyen újdonság most a cikkeknél lévő reading time, ami magyarra lefordítva azt jelenti, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy ezt a cikket elolvasd. Ezt azért vezettük most be, mert sokszor hasznos lehet tudni, nekilássunk-e az olvasásnak ha éppen csak 1-2 percünk van, de érdekelne minket egy cikk. Így rögtön eldönthetjük, hogy azt azonnal elolvassuk, vagy hozzáadjuk az olvasási listához.
Ezt a funkciót természetesen a mobilfelületünkön is megtaláljátok (a cikk borítóképén jelzett helyen) – illetve egyéb projekteinkhez is szükséges, amiről a közeljövőben írunk majd.

“Eldobható” e-mail címek tiltása

A spam regisztrációk ellen nagyon nehéz küzdeni. Így egy ideje már nem lehet nálunk hozzászólni eldobható email címek használatával létrehozott regisztrációval, és az ilyen új regisztrációkat rögtön töröljük is. Aki korábban ilyen típusú címmel regisztrált, annak azt javasoljuk, hogy módosítsa az e-mail címet a profilján a biztonság kedvéért, megelőzendő, hogy az automatikus moderációs rendszer esetleg véletlenül kiszűrje a hozzászólását.
Az elmúlt hónapok alapján a yahoo.com esetén is felmerültek problémák, de ugyanez a helyzet a különféle “egzotikus” címek esetén is. A yahoo-s címeket használóknak egyelőre nincs teendőjük, de akinek valami különleges címe van, annak érdemes lehet azt módosítania.
A legegyszerűbb egy iCloud vagy Gmail cím használata ezentúl a regisztrációhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése