2016. február 25., csütörtök

HomeBridge: HomeKit szerver telepítése Raspberry Pi-re

A HomeKit hazánkban még kevéssé elterjedt, holott iOS 8-tól kezdve elérhetővé már az Apple eszközein. A HomeKit segítségével tudjuk például irányítani az otthoni okos eszközeinket a Sirivel.

Nfarinanak hála pár hónapja egy Raspberry Pi-ből is készíthetünk HomeKit szervert, és plugin lehetőségeknek köszönhetően már az eddigi nem kompatibilis eszközök is Homekit-támogatást kaphatnak. Ilyen például a régebbi Philips Hue bridge vagy a Netatmo, Wemo, Lifx, és így tovább… Vágjunk bele!
Alapjában véve nem nagy ördöngösség létrehozni a HomeKit szervert, de minimális Linux-tudás kell hozzá, és lényegesen könnyebb egy Debian Jessie-n megcsinálni, mint például a régebbi Wheezy-n. Alapvető dolgokra nem szeretnék kitérni, illetve a Google is rengeteg segítséget ad, nyilván én is onnan tanultam meg ezt, fedeztem fel, hogy hogyan érdemes a szervert létrehozni, azonban néhány tippet, trükköt elárulok majd, hogy azokba ne fussatok bele.
Tehát adott egy Raspberry Pi, illetve a rajta lévő Jessie rendszer. Ezt gondolom mindenki fel tudja telepíteni a Pi-re, de innen érdemes letölteni: raspberrypi.org/downloads/raspbian/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése