2016. április 18., hétfő

Új látványtervek láttak napvilágot az épülő Apple Campus 2 épületeiről

Az Apple Campus 2 gondolata és a kezdeti lépések még a Jobs-érában születtek meg, azóta pedig már az utolsó simításokat végzik az Apple új központján. A méreteiben is óriás komplexum hatalmas, 260 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el, és különös hangsúlyt fordít a környezettudatos üzemeltetésre.

A jó atmoszféráról a rengeteg elültetett fa, az üveges épületek, és az érintetlenül hagyott táj gondoskodik. A kampusz mellett számos más épület is helyett kapott: recepció, étterem és étkezők, raktár, gépház, csak hogy néhányat felsoroljunk a sok közül. A Silicon Valley Business Journal a napokban publikált néhány látványtervet, hogy a vizuális típusok is tobzódhassanak az új kampusz szépségében.
Az Apple két recepció megépítését tervezi, az egyiket közel a Wolfe Road-hoz, a másikat pedig a Tantau sugárúthoz. Hasonlóan a kampusz földbe süllyesztett előadójához, a körülbelül 185 négyzetméteres épület teljesen üveggel került burkolásra, a tetejét pedig egyszerű szénszálas tető ékesíti.
Az épület nagyban fog hasonlítani a tervezett látogatói központhoz, amiben viszont kávézó, lépcsőház és lift is a közönség javát fogja szolgálni. Ezekkel feljuthatunk majd például a kilátóba, ahonnan szemünk elé tárulhat a páratlan látványt nyújtó, gyűrű formájú főépület.
A komplexumon belüli étkezdék mellett helyett kapott kinti párjuk is, ahol a dolgozók és látogatók a friss levegőn fogyaszthatják el jóízűen ebédjüket vagy kávéjukat. Ezek az épületek nem hivalkodóak, célorintáltan kerülnek megépítésre.
Hogy pontosan mikor veszik birtokba az Apple alkalmazottak az új kampuszt, pontosan még nem tudni. Tim Cook a legutóbbi keynote alkalmával 2017 eleji rajtot célzott meg. Érdemes megvárni a hivatalos dátumot, addig pedig nálunk továbbra is nyomon követhetitek az építkezés menetét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése