2016. április 6., szerda

Telekom Wi-Fi Fon internet az ország egész területén és külföldön is!

Hasonlóan a UPC-hez, a Telekom elkezdte bekapcsolni a háztartásokban lévő modemeken, routereken a Fon hálózatot, ami Telekomos ügyfelek részére kínál ingyenes Wi-Fi elérhetőséget.

A Telekom oldalán olvasható, hogy ez tulajdonképpen egy második Wi-Fi hálózat, amit az otthoni, a Telekom által adott router/modem szolgáltat, de semmilyen szempontból nincs összekötve a saját internet előfizetésünkkel, tehát nem kell attól tartanunk, hogy valaki hozzáfér a saját Wi-Fi-nkhez, vagy éppen csökkenti az otthoni internetünk sávszélességét.
A Fon Wi-Fi hálózaton akár 50Mbit/s sebességre is képes, bár ez az elméleti maximum a belvárosban, ahol sokan használnánk, szinte biztos, hogy nem elérhető, mert átlagosan alig 15-20Mbit/s internetet kötnek be az otthoni háztartásokba, mert túlterhelt a hálózat. Először érdemes lenne a belvárosban növelni a sávszélességet, majd pedig ezután ráengedni még több embert a már eddig is zsúfolt hálózatra. Ez minden bizonnyal egyfajta marketing lépésként tudható be a Telekom részéről.
A Telekom Fon szolgáltatás kizárólag Next S, Next S Aranytárskártya, Next M, Next M Aranytárskártya, Next XL, Next XL Aranytárskártya Music XS, Music S, Music Melőfizetéssel vehetjük igénybe ingyenesen, azonban külön is előfizethetünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése