2016. március 22., kedd

Kiderült, mennyi memória van az iPhone SE-ben és az iPad Pro-ban

Az Apple két új készüléket is bemutatott a hétfői eseményen, azonban ilyenkor a memóriáról ritkán beszélnek a keynote alatt.

Az újságírók ilyenkor megkapják a teszt példányokat, de nem írhatnak róluk, míg meg nem jelenik a készülék. Korábban is volt már példa, hogy ettől függetlenül kiszivárog néhány információ, ilyen például egy Geekbench teszt, vagy a pontos memória specifikáció.

Az új iPad Pro 4GB helyett csupán 2GB-tal rendelkezik, ami igen szerény a nagyobbik iPad Pro-hoz képest, azonban az A9X-nek hála működik rajta a Hey Siri funkció, míg a nagyobbik készüléken ez nem. Persze kérdés mi a fontosabb. :)
Az iPhone SE viszont a várakozásoknak megfelelően 2GB memóriát kapott, így tényleg több évre tervezhetünk majd vele. Érdemes még megnézni az iPhone SE Geekbench tesztjét, amin Single-Core-ban 2538 pontot ért el, míg Multi-Core-ban pedig 4421-et.
Az iPhone 6s ezzel szemben pedig Single-Core-ban 2383, Multi-Core-ban pedig 4143 pontot ért el, tehát tényleg közel ugyanolyan gyors a két készülék, hála az azonos hardvernek. Egyébként az Apple hivatalos oldala szerint az iPhone SE 2 órával több beszélgetési időre is képes, mint az iPhone 6s, ami köszönhető az erősebb, jobb hardvernek és kisebb kijelzőnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése