2016. március 19., szombat

Az iPhone 5s-sel megegyező külsővel érkezhet az iPhone SE

Az idei év nagy szenzációjának számított a hír, hogy az Apple vélhetően egy 4″-es iPhone-on dolgozik, az iPhone 5s-hez kísértetiesen hasonlító külsővel, de teljesen új hardverrel. A bejelentés óta rengeteg találgatás és pletyka látott napvilágot a részletekkel kapcsolatban, ezek többsége pedig a készülékház leendő formavilágával foglalkozott.

Ez azt jelenti, hogy marad a szögletes forma, a kerek hangerő gombok, és a bekapcsoló gomb is marad az eredeti helyén, azaz a készülék tetején, jobb oldalt. További érdekesség, hogy a készülékház élei esetén az Apple megpróbálja kiküszöbölni az 5 és 5s verziók hibáit, és kevésbé lesz csillogó és fényes a felülete, megóvva ezzel az éleket a nem túl esztétikus apró karcolásoktól.
A lényegi változás a hardverben keresendő: az iPhone SE A9-es processzorral érkezhet, mellé az M9, mozgáskövető koprocesszor társul a 6s-ben debütált “Hey Siri”funkcióval, várható NFC chip az Apple Pay támogatásához, valamint frissített chipset a Wi-Fi-hez és a telefonáláshoz. A hátsó kamera a hírek szerint 12 megapixeles lesz és 4K videó rögzítésére képes, továbbá az sem kizárt, hogy a készülék megkapja az élő fotók funkcionalitást is.
Ami a kapacitást illeti, az előzetes hírek szerint 16 és 64GB-os modellek fognak érkezni, szemben az iPhone 5s 32GB-os jelenlegi maximumával. Az új készülék a 6s-sel megegyező színekben fog érkezni, tehát rozéarany színben is megvásárolható lesz. A termékpalettán pedig átveszi az 5s helyét a 450 dolláros induló árával.
Az iPhone SE jelenlegi konstrukciójának legnagyobb előnye lehet a korábbi kiegészítőkkel való kompatibilitás: mivel nem változik a design, így a korábban megvásárolt tokok, gamepadek és egyéb kiegészítők mind-mind használhatók továbbra is, ezzel nagyban megkönnyítve azok dolgát, akik iPhone 5-ről vagy 5s-ről fognak váltani az SE-re.
Mindent összefoglalva úgy tűnik, hogy az Apple egy erősen feljavított iPhone 5s-t készül piacra dobni, ami hasonló hardveres adottságai ellenére sem nevezhető “iPhone 6s mini”-nek. Méretéből adódóan viszont rengeteg iPhone 5 és 5s felhasználót ösztönözhet majd váltásra, arról nem beszélve, hogy a pletykák szerint a jelenlegi iPhone 5s is a piacon maradhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése