2016. március 12., szombat

Hasznos hiba az iOS-ben: az animációk átmeneti, de teljes kikapcsolása

Egy, a napokban felfedezett hiba miatt az iOS alkalmazás-indítási és -bezárási animációit kikapcsolhatjuk néhány mozdulattal. Az egész előidézéséhez az ilyenkor már megszokottaknak megfelelően most is megfelelő időzítéssel kell adott műveletet végrehajtani, ráadásul mindez jailbreak nélkül is megtehető.

Viszont mivel mindez egy hiba eredménye, ezért ahogyan a beépített alkalmazások trükkös elrejtése esetén is, úgy itt is igaz, hogy a készülék újraindítása visszaállítja az eredeti állapotot, tehát semmi veszteni valónk nincs, nyugodtan ki lehet próbálni.
Az alkalmazások indítását és bezárását kísérő áttűnés célja némileg az is, hogy az épp nem futó app összeszedje magát, betöltse az adatokat, és azonnal használható legyen a friss adatokkal; bezáráskor pedig a fordítottja, hogy befejezze a futását, vagy elkezdje a háttérfolyamatot. Az animáció letiltása a megjelenítést gyorsabbnak tűnővé teszi, de ha egy adott app nem tud magához térni a lerövidült idő alatt, akkor esetleg kicsit várnunk kell, míg reagálni is fog.

Mellékhatás ugyanakkor, hogy ha aktiváltuk ezt a hibát, akkor a készülék lezárásakor az egy pillanatra újból felvillan, illetve elképzelhető, hogy ha nem az első oldalon voltunk a főképernyőn, akkor feloldás után visszaugrik az első oldalra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése