2016. március 14., hétfő

Gyakori kérdések: csengőhang készítése és beállítása magán az iPhone-on

Az Apple-t sokan kritizálták azért, mert a többi gyártó készülékeivel szemben az iOS-ben nem lehet az iPhone-ra letöltött zenéket jailbreak nélkül csengőhangként beállítani. Kész csengőhangokat természetesen jó ideje letölthetünk vagy megvásárolhatunk az iOS-en az iTunes Store-on keresztül, és egy ideig még csengőhangszerkesztő funkció is volt az iTunes-ban, illetve továbbra is működik az AAC-be konvertált fájl m4r-re való átnevezése.

Szintén bizonyosodjunk meg arról, hogy a kívánt zene a készülékünkön van, ha esetleg nem lenne, akkor azt töltsük le rá, vagy szinkronizáljuk iTunes-ból.
Ezután nyissuk meg a GarageBandet, majd nyomjunk a képernyő bal felső sarkában a plusz (+) jelre, és válasszuk az Új dal létrehozása opciót:
Ezután görgessünk el oldalra az Audio Recorder elemig, majd nyomjunk rá:
A következő lépésben válasszuk ki a sávok gombját a felső menüben bal oldalon:
Ezután érdemes előre beállítani, hogy időben milyen hosszú legyen a sáv, amin dolgozni fogunk. Ehhez nyomjunk az időt jelző csík jobb végében található plusz (+) jelre:
Az A szakasz sávját megérintve tudjuk annak hosszát módosítani:
Itt érdemes az automatikus beállítást választani, mert akkor biztosan megfelelő részt fogunk tudni kivágni a kívánt zenéből:
A Kész gombra nyomva visszajutunk a sávokhoz, ahol most az eszköztár jobb felső végében lévő hurok (loop) ikonra kell rányomnunk ahhoz, hogy kiválaszthassuk a kívánt zeneszámot:
Az így felugró menüben válasszuk ki a Zene fület, és azon belül keressük meg akár album, akár előadó, akár más szempont alapján a kívánt számot:
Amint megvan a kiszemelt szám, arra nyomjunk rá, és lenyomva tartva húzzuk be az első sáv legelejére:
A megfelelő helyen engedjük el – természetesen később is odébb tudjuk majd vinni, ha esetleg nem jó helyre tettük volna. Ekkor érdemes még kikapcsolni a metronómot is, hiszen arra úgysem lesz szükségünk – ehhez nyomjunk a felső eszköztár közepén a metronóm ekkor még kék ikonjára, ami így kiszürkül.
A zeneszámot az iOS-ben már megszokottaknak megfelelően tudjuk megvágni: nyomjunk rá, majd fogjuk meg a bal (vagy jobb) oldalát, és húzzuk el odáig, amit a dal kezdetének (vagy végének) szeretnénk. A sáv nézetét két ujjas széthúzással nagyíthatjuk a pontosabb vágáshoz.
Egy csengőhang 30 másodperc hosszú lehet, tehát úgy válasszuk meg a kivágást, hogy az ne legyen hosszabb, mint fél perc. A 30 másodpercen felüli részt az exportáláskor a GarageBand le fogja vágni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése