2017. december 4., hétfő

Az OTA frissítés letiltása az iOS-ben

Alapból nem lehetséges az OTA frissítés letiltása az iOS-ben, tehát az iPhone-on, iPaden vagy iPod touch-on, hiszen ez valójában nem is érdeke a felhasználóknak. Ha viszont bármi okból mégis ezt szeretnénk tenni, egy trükk segítségével kiiktathatjuk ezt a funkciót, amit később bármikor visszavonhatunk.


Az OTA frissítés letiltása

A dolog megoldása ironikusan egyszerű: semmi mást nem kell tennünk, mint telepíteni az iPhone-ra vagy iPadre a tvOS (vagy akár a watchOS) béta profilját.
Az előbbi linkre nyomva engedélyezzük, hogy letöltődjön a konfigurációs profil, ekkor az iOS átugrik a Beállítások appba. A profil telepítéséhez nyomjunk a jobb felső sarokban lévő Telepítés opcióra, majd adjuk meg a készülék jelkódját:
Ezután még kapunk egy üzenetet, hogy pontosan mit is jelent az, hogy mindez béta, amit el kell fogadnunk. Ehhez nyomjunk ismét a jobb felső sarokban a Telepítés opcióra, majd az alulról felugró megerősítésre szintén:
Amint a profil telepítése megtörtént, a beállítások érvénybe léptetéséhez újra kell indítanunk a készüléket, nyomjunk tehát a felugró üzenetnél az Újraindítás opcióra. Ezután a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpont alatt már azt kell feldobja, hogy a szoftver naprakész:
Ez a konfigurációs profil ugyanis megváltoztatja az iOS-ben alapértelmezett frissítési szerver címét, így a készülék az iOS frissítését a tvOS (vagy watchOS) frissítési fájlokat tartalmazó útvonalon keresné, ahol azokat nem fogja megtalálni.
Ennek eredményeként gyakorlatilag letiltottuk az OTA frissítést a készüléken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése